tiistai 21. helmikuuta 2012

Lukuhaaveita

Koska tällä hetkellä ei ole minkäänlaista mahdollisuutta syventyä kaunokirjallisuuteen, tyydyn vain suunnittelemaan, mitä kirjoja luen sitten, kun tenttikirjat viettävät kesälomaa (en pysty samaan, mihin superlukija Giljain, joka ehtii lukea sekä koulukirjoja että fiktiota samaan aikaan. Olen hiton hidas lukija, valitettavasti).

Olen ihastunut eitsbiioun tv-sarjaan Valtaistuinpeli, jota ei ole Ylellä jaksettu suomentaa, vaan se pyörii kakkosella nimellä Game Of Thrones. Sarja perustuu George R.R. Martinin fantasiakirjasarjaan Tulen ja jään laulu Kesähaaveissani pyörii vahvasti tuon kirjasarjan lukeminen aina viidenteen kirjaan saakka. Sen enempää kirjoja ei toistaiseksi ole vielä ilmestynyt.

Lukusuunnitelmani jatkuvat hämmästyttävän nykykirjallisuuspainotteisina. Mielestäni kun maailman parhaat kirjat on jo kirjoitettu.

Mutta se ei silti tarkoita, etteikö mielenkiintoisia kirjoja voisi vielä markkinoille putkahdella. Esimerkiksi Katja Ketun Kätilö vaikuttaa kritiikkien ja juonensa perusteella tutustumisen arvoiselta. Suomalainen historiallinen romaani, niistähän minä pidän (tai ainakin Waltarin historiallisista romaaneista pidän).

Jari Tervon Layla on jo useamman kuukauden ajan kuulunut tuleviin lukusuunnitelmiini. Piti joululomalla se lukemani, vaan vierähti aika hieman turhan sukkelaan. Kesällä kokeilen uudestaan (ellei kaikki aikani mene Tulen ja jään laulun kanssa).

Muita lukuhaaveita:
Turms, kuolematon (kun kerran Waltaria rakastan, niin eiköhän olisi jo aika tämäkin selättää)
Alastalon salissa (kerran aloitettu ja jäi kesken, seuraavalla kerralla sinnittelen loppuun saakka)
Don Quijote (vaikka se on varmasti tosi kummallinen ja raskas, luulen, ja tylsä..)
Baby Jane (senhän voisi lukaista tässä lähiaikoina, luultavasti ei vie paljon aikaa, koska Oksasen kirjat ovat osoittautuneet helppolukuisiksi. Paniikkihäiriöiset lesbot, kuulostaakin mielenkiintoiselta. Paitsi, että kirjastossa se on koko ajan ollut lainassa pitkillä varausjonoilla. We'll see, we'll see..)

 Ja minkäs klassikon tähän vielä pistäisi? Hmm.. jotain Hemingwaylta, koska olen lukenut häneltä yhden kirjan, novellikokoelman Kilimanjaron lumet, ja se oli tylsä kuin mikä. Koska Waltarinkin Pienoisromaanit oli ihan hirveää kaketsua, ajattelin antaa Ernestille mahdollisuuden. Ehkäpä Vanhus ja meri? Tai saa ehdottaa Hemingwayn tuotannosta jotain, mikä ehdottomasti kannattaisi lukea.

4 kommenttia:

Pellervo kirjoitti...

No höh. Olisin suositellut H:lta juuri novelleja, joissa hänen tyylinsä on vahvimmillaan. Vanhus ja merihän on kyllä myös todella tykkiä kamaa, mutta sekin on pikemminkin pienoisromaanin mittainen novelli, kuin varsinainen romaani. Noiden kahden lisäksi lukemani H:n kirjat ovat olleet pieniä pettymyksiä. Tosin monia merkittäviksi mainittuja miehen teoksia on yhä lukematta. Itsekin olen Laylaa ja Kätilöä suunnitellut lukevani, mutta saa nähdä milloin. Kohta taas lukumahdollisuudet heikkenevät muutamaksi kuukaudeksi.

Myy kirjoitti...

Mutta jos lukumahdollisuuksien viejä onkin unenlahjaista sorttia, niin saat sen päiväunien aikana luettua.

Ok, no, vanhus ja meri it is! taidan mennä huomenna kärkkymään baby janea kirjastoon. Kasa kreikan kirjoja odottaa, mutta kaipaan fiktiota :(

Pellervo kirjoitti...

Voin laittaa Baby Janen postissa tulemaan jos haluat / et sitä kirjastosta saa.

Sarka kirjoitti...

laeta voa