perjantai 20. huhtikuuta 2007

Lukeminen alkakoon 26.4.2007!

Haluaisin nyt korostaa, viitaten siskon aiemmin tänään lähetettyyn kirjoitukseen, että kirjan ei todellakaan tarvitse olla mikään maailmankirjallisuuden klassikko!! EIeieieieiei.. Sehän ei ole tarkoitus. Vaan se, että valitsemme toisillemme sellaiset kirjat, jotka 1.) ovat omasta mielestämme olleet jollakin tavalla lukemisen arvoisia, joko sitten paskuudellaan tai hyvyydellään tai sitten keskinkertaisuudellaan tai 2.) kirjat, joita emme ole vielä lukeneet, mutta haluaisimme lukea, mutta ennen sitä toisen pitää lukea se ja vasta sen jälkeen sen voi lukea itse!!

Eli kaikki kirjat käyvät, myös Remeksen viihteelliset dekkarit, ja vaikka Neiti Etsivät, jos siltä tuntuu, kuin sitten Danten Jumalainen näytelmäkin.. Kunhan kyseessä on kirja, jonka lukemiselle on perustelut. Ja tosiaan, se voi olla ihan paskakin.

Kirjoitti: Väsynyt Myy (sänky kutsuu)

9 kommenttia:

abel OK kirjoitti...

kerrassaan käsittämättömän riehakoiva bloginimi! Rimmaa hyvin: "nuharu-piip/nuharu-piip/nuharu-nuharu-nuharu-piip!/nuharupi-nuharupi-nuharupi-nuharu... "

jään kiinnostuneena seuraamaan kirjallisuusharrastuksenne etenemistä. Olen muuten lukenut molemmat aloitusteoksenne. Punaisesta viivasta en juuri mitään muista, Huovisen Hamsteri elää ainakin meikäläisessä vahvasti - mitään ei oikein raaski pois heittää. Esim syyslämpimillä pilaantuneita puolukoita on sangoissa + saavissa edelleen samat syömättömät 50 litraa kuin talvellakin. Olen ajatellut, että teen niistä kesemmällä Kukkovuoren museo-galleriaan, "Museriaan", jonkin ekologisesti säväyttävän teoksen.

Kaikella on tarkoituksensa,

toteaa

aok.
..
ja toivottaa hohdokkaita ja ylösrakentavia lukuelämyksiä

Pikku Myy kirjoitti...

Nimi tulee siitä, kun Niiskuneidin boyfriendin (eikös häntä voisi kutsuman Muumipeikoksi?!) nenään ilmestyi tuollainen potiessaan flunssaa. Sinänsä mielestäni kelpo bloginimi. Kunnia siskolleni.

Voit itsekin osallistua lukupiiriimme. Kommenttilaariinhan saa kirjoitella, mitä ja mistä lystää. Timberjack oli ostanut Alastalon salin pokkarina, joten sitäkään ei hetken tullen tarvitse kirjastosta lainata. Sinähän, setämies, voisit tuon Kilven opuksen lukaista! Siinäpä siis teikäläiselle iltalukemista. Miltäs kuulostaa?

Radioaivo kirjoitti...

Ehhalluu nillittää, mut seo Hamsterit, ja seo hyve kiria. Niku o myös Muumipappa ja meri, jonka käyn joku päivä lainaamassa.

Ja o rautanen loki, tää o kova.

abel OK kirjoitti...

Alas Talon Sali! Luen sen heti, kun seuraavalla tai sitä seuraavalla (jne...) yrittämällä onnistun skimmaamaan Joycen Odysseuksen. Edellisellä kerralla pääsin sata sivua. Ja minä kun sentään olen lukenut Haanpään kootut, Waltarin Sinuhen ja Sillanpäältä pari kirjaa, mutta Päätalolta ainoastaan pätkän Vikke Nilon lapsuudesta...

Olen mukana kirjallisuuspiirissä, tietty!

tr:

aok.

Myy kirjoitti...

Pah, Sinuhe ei edes ole mikään koettelemus, toisin kuin Päätalon Ii-joki-sarja, johon kuuluu varmaan yhtä monta kirjaa kuin niitä dalmatialaisia Disneyn piirretyissä.

Minä onneton sielu en ole lukenut Sillanpäätä muuten laisinkaan.. Häpeän, ehkäpä asia korjaantuu kesän mittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta miepä olen lukenut Sillanpään Nuorena nukkunut! Hahaa!

Niiskuneiti

abel OK kirjoitti...

Jooppa. Teen nyt tarkennuksen lukemisiini. Joskus 80-luvulla päätin lukea kaikki suomalaiset kirjailijat, joitten nimessä "pää". Mainitsemani Haanpää tuli erittäinkin tutuksi, Sillanpäätä luin keskeisimmät, Silja - nuorena nukkunut, Ihmisiä suviyössä ja mitä niitä on. Mutta Päätaloon harrastukseni tyssäsi. Tosin Marko Tapion ja Matti Pulkkisen kirjoituksia tuli melko tunnollisesti ja kuoettavan suorituspainotteisesti ahmituksi. Nyt, pari kymmentä vuotta viisastuttuani voisin heittää ittelleni ohjelmaan Shakespearen tuotannon. Mainitaanhan ko. tekstit napatun talteen pikakirjoituksella.. Että melko spontaania irrottelua... vähän ku W. Amadeus M:n soitanto, hilpeää, ilakoivaa, mutta ah, niin syvällistä ja kipeää!? Tämän premissin mielin tsekata.

Muuten: Onko Shakespeare jokin nimimerkki? Eihän kenenkään nimi OIKEASTI voi olla Ravistaa Keihästä / Heiluttaa Heppiä / Sivaltelee Jortikalla!?

kirjallisin terveisin,
aok

Myy kirjoitti...

Heh, tuo Shakespeare-pohdiskelu oli mahtava. Enpä ole tullut ajatelleeksi koskaan! Ja jannu on kuitenkin kirjoittanut Romeo & Julia-rakkauslällynäytelmän tuolla nimellä. Tämä saa minut miettimään koko tarinaa uudelta kantilta.

Mutta eipä nyt koroteta sitä Nuorena nukkunutta arvoon arvaamattomaan. Vaikka onkin Nobel-palkittu, haluaisin muistuttaa, että palkinto ei ollut pelkästään tuolle teokselle suunnattu. Kansainvälinen yhteisö halusi nimittäin antaa kunnianosoituksen ja tukensa Suomelle, joka pystyi onnettomilla asevoimilla estämään Neuvostoliiton valtausyritykset talvisodassa. Kuin hyvittääkseen sen, ettei kumpikaan, Britit tahi USA, tehnyt elettäkään auttaakseen Suomea, joka joutui yksinään torjumaan punakoneen.

abel OK kirjoitti...

Nih. Sillanpää on oikeastaan... mielentila. Kyllä sen kuvaukset aiheesta suomalainen kesäluonto ovat jokseenkin ylittämättömiä, että kannattaa joskus ottaa ja ahmaista. Muistelisin M. Tapion pääseevän Aapo Heiskasen Viikatetanssissa niinkikään suht intensiiviseen luontokuvaukeen. Tosin toisella lukemiskerralla vaikutelma oli valjumpi.

Ajatus Shakespearen nimen todellisesta alkuperästä on vähän sama kuin "Snatch" -elokuvan alkupuolella juutalaishemmojen käymä keskustelu neitsyen synnyttämisestä. Tyypit juttelevat jeesuskultin yhden keskeisimmän uskomuksen perustuvan käännösvirheeseen: Nuorta naista tarkoittava sana on käännetty neitsyeksi.

Ettähän hölöröö!

aok.