lauantai 19. toukokuuta 2007

Hamstereista

Hamsterit on luettu. Se tapahtui helatorstaiaamuna klo 7.00. Ja mitä mieltä olin lukemastani? No, kirjassa oli mielenkiintoisia huomioita ihmiselämästä. Päähenkilö eli Hamsteri oli varsinainen oman elämänsä sankari. Hän sai naapurin kaupunkilaisperheenisästä itselleen oppipojan. Rurik sai elämälleen sisältöä, kun hän oppi Hamsterin kautta näkemään asioita eri tavalla. Koko kesän ja syksyn Hamsteri ja Rurik valmistautuivat talveen hommaamalla villavaatteita, lampaanruhoja ja muuta ruokaa. Myös polttopuiden hankinta sovittiin etukäteen paikallisen metsurin kanssa. Rurik odottamalla odotti kovia pakkasia ja tuiskuja, jolloin saattoi nauttia varastoistaan ja kirja päättyikin siihen, kun tuollaiset kelit sitten vihdoin koittivat.

Olin kuitenkin pettynyt, etteivät Hamsteri ja Rurik olleet omatoimisempia varaston kartuttamisen suhteen. Puita voisi kaataa itsekin, samoin metsästää.

Kirja oli ihan mielenkiintoinen, elämää suurempi lukukokemus se ei ollut, mutta hyvinkin omaperäinen ja vitsikäs. On virkistävää lukea kirja kylähullusta, siinä oppii samalla jotain itsestään. Mitäs minä seuraavaksi luen? Sano vain kirja kuin kirja, kyllä harjoittelupaikkakunnaltakin kirjasto löytyy, jossa on varmasti monipuolinen valikoima.

Kirjoitti Myy

1 kommentti:

abelOK kirjoitti...

Huovisella on sellanenkin tarina, jossa omatoiminen pariskunta rakentaa pula-aikana jätemateriaaleista talon itselleen. Kaikki rautanaulat naputellaan huolellisesti suoriksi ja käytetään uudelleen. Jostain syystä pidän sellaisesta toiminnasta. Erityisesti tykkään tarinoista, joissa kaikki on tarkoituksenmukaista ja harkittua. Sitä ei uskoisi, joka on vieraillut Kukkovuoriston RankArt/Museria -alueella,,, (jotain kehitystä sentään havaittavissa: eräskin jätepuukuorma tullut lajitelluksi romisalueen lautarhaan.)