torstai 28. kesäkuuta 2007

Narnia?

Mietin tässä kuumeisesti jotain kirjaa, joka olisi vähän kevyemmästä päästä kuin tuo Red Line. Niinpä päädyin Narnian tarinoihin, vaikken ole aivan varma oletko lukenut ne? Niitä kirjoja taitaa olla yhteensä seitsemän, Nakilla on kaikki. Itselleni tuli tuon kirjasarjan luettuani hämmentynyt olo. C.S.Lewishan oli syvästi uskonnollinen ihminen, mikä näkyy kirjoissa ja sai minut ajattelemaan asioista hieman toisella tavalla.

Jos olet lukenut Narnian, niin sitten seuraava ehdotukseni on, että luepa Tove Janssonin ihka ensimmäinen Muumi-kirja Muumit ja suuri tuhotulva. Tiedän, että olet lukenut sen, mutta lue nyt vain uudestaan, koska sen lukee tunnissa. Kerro sitten täällä, että mikä oli kirjan paras kohta. Minun mielestäni se on aika mukavaa, kun Muumimamma antaa Nipsulle ja Muumipeikolle suklaata, ettei niitä pelottaisi (tai jtn. sellaista).. Se on kesäkirja, niin kuin kaikki muumikirjat

Minä jatkan Karvajalan lukemista. Viiltävä analyysi täällä sitten, kun lukeminen on ohi. 200 sivua on vielä jäljellä. Valitettavasti haluan sen jälkeen lukea Mikael Hakimin, joka on jatkoa Karvajalalle. Vasta sen jälkeen Niiskuneiti saa päättää, mitä luen. Sori, jäin koukkuun Mikaelin tarinaan.

Kirjoittanut: Myy

2 kommenttia:

Niiskuneiti kirjoitti...

Hyvä, en olekaan vielä lukenut Narniaa. Oikeastaan minua on ärsyttänyt se, että siitä tehtiin elokuva, joka ei ilmeisesti ole mitään verrattuna niihin kirjoihin (tai no, onko mikään leffa kirjan veroinen?). Alan lukea Narniaa sitten kun saan tuon Muumipappa ja meri-kirjan valmiiksi. Voin myös jossain vaiheessa vetäistä uudeestaan sen Muumit ja suuri tuhotulva, koska se on ihana. Ja lue vaan ihan rauhassa sitä Karvajalkaa, sulle on vähän vaikea keksiä kirjaa, joten joudun miettimään sitä hetkosen.

Myy kirjoitti...

Niin ja voi valita sellasen kirjankin (toisin kuin aiemmin kirjoitin), jota ei ole itse lukenut, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta. Ja sittenpähän voi kysyä toiselta, että oliko niin hyvä kirja kuin mitä luuli. Eli voit valita minkä tahansa maan ja taivaan väliltä, kunhan se on på finska.

Narnia-elokuva (sivusilmällä katsottuna) vaikutti huonolta. Korjaa Darjuska tai Paavo, kun kuitenkin olette sen nähneet, että jos olen väärässä.