tiistai 7. huhtikuuta 2009

Kirjamessut


Kävimme porukalla Jyväskylässä kirjamessuilla, joka olikin oikein antoisa tapahtuma. Lähinnä sieltä tuli kuitenkin vain osteltua kirjoja, itse en käynyt kuuntelemassa yhtään kirjailijaa sun muuta suun soittajaa, koska itseäni ei hirveästi kiinnosta tavata ketää Sofi Oksasta ym. No yllä kuva mistä kaikista kirjoista oma kirjahyllyni komistui kirjamessujen seurauksena. Kirjamessuilta hankin siis Rikos & Rangaistus, Punainen Viiva, Kalevala, Muumilaakson Marraskuu sekä Sivullinen. Nuo neljä ensimmäistä lienevät niitä kirjoja joita Raamatun lisäksi kuuluu joka kodissa olla ja viimeinen oli Ankkurin suosittelema.

Täytyy sanoa kyllä että minä ja Ankkuri jatkettiin kirjamessuja tavallaan seuraavanakin viikonloppuna kun vierailimme Hämeenlinnassa Poppa Joen divarissa. Siellä oli NIIN paljon mielenkiintoisia kirjoja, että jos olisi ostanut kaikki olisi saanut tuhlattua varmaan monta sataa euroa. Itse ostin Koirankynnenleikkaajan, Hamsterit, Tanssi yli hautojen sekä Kaarina Maununtyttären. Klassikkokamaa siis. Kaikki muut olen lukenutkin, mutta tuota Koirankynnenleikkaajaa en ole, olen nähnyt ainoastaan sen elokuvan.

Näin pääsiäisen kunniaksi luen nyt kuitenkin sitä Valtakunnan salaisuutta, joka on ollut työn alla jo noin 1,5 kuukautta, jäljellä ei ole kuitenkaan enää kuin noin 150 sivua ja imu on päällä. Illalla kun tekisi mieli lukea alkaa kuitenkin nukuttamaan armottomasti. Ankkuri voi todistaa edellisen lauseen todeksi viime viikonlopun perusteella, ennätys lienee puoli sivua kunnes uni tulee...

Noh, mutta esitelkää muutkin mitä kirjamessuilta mukaanne tarttui!

7 kommenttia:

Myy kirjoitti...

Kirjoitin jo omaan blogiini kirjahankintani. Divarista mukaani lähti Henry Jamesin Naisen muotokuva ja Jane Austenin Mansfield park sekä vielä kolmas kirja, jonka nimeä en mainitse. Se aiheuttaa vain yleistä paheksuntaa (Giljainin toimesta).

Giljain kirjoitti...

Camus, vai? Camus on hyvä, mistä puhut?

Myy kirjoitti...

Ei, rakas veljeni, jag menar Hovimäki (hih hih). Enää yksi kirja, ja sarjani on täydellinen!

Giljain kirjoitti...

No vitsi, minäkin pistän oman kirjalistani, siis kaikki kirjat jotka olen ostanut yliopistoaikanani:

Poliittinen taloustiede (joku tyyppi), Hobbesin Leviathan, Tuomio ja sovitus (KUA), Hughesin Maailman ympäristöhistoria, Lövinin Tyst Hav, von Wrightin Humanismi elämänasenteena, Dostojevskin Brott och Straff, Tammsaaren Uhritulet, Austerin New York - trilogia, de Laclos'n Vaarallisia suhteita, F. Scott Fitzgeraldin The Great Gatzby. Niin, ja Fanonin Sorron yöstä, pari muutakin varmaan unohtui.

Zaara kirjoitti...

Luin tuosta Giljainin kirjoituksesta että joku Austenin kirja, mutta olikin Austerin... Ajattelin että onko velikulta retkahtanut Y&E:n...? Hehee...

Myy kirjoitti...

Giljainin kirjalistasta en ole lukenut kuin Brott och Straff tosin på finska.

Muista kirjoista en ole edes kuullut, paitsi ehkä Georg Henrik von Wrightin opuksesta. The Great Gatsby kuuluu kai vähän yleissivistykseen, mutta taitaapi olla liian vaikea tapaus meikäläiselle.

Pellervo kirjoitti...

Laitetaas vielä meidän talouden kirjamessulista mukaan näin kuukauden verran myöhässä:
J.D. Hughes - Maailman Ympäristöhistoria
M. Kuisma - Suomen poliittinen taloushistoria 1000 - 2000
M. Rimminen - Pölkky
M-L. Kakkuri-Knuuttila & K. Heinlahti - Mitä on tutkimus - Argumentaatio ja tieteenfilosofia
A. Somersalo - Mestaritontun seikkailut
Ja
M. Björklund - Evoluutiobiologia

Meni hitusen tietokirjallisuuden puolelle, mutta pitää sitä itseään myös siltä puolen sivistää.

Pitäisiköhän itsekin koota lista siitä, mitä kirjoja on ostanut yliopisto-opintojensa aikana? Jopa vuosi tästä hetkestä taaksepäin olisi hyvin mittavan listan lähde.

The Great Gatsby löytyy muuten takavuosien hankintana hyllystä suomennettuna. Nimihän on Kultahattu. Omanlaisensa ajankuva tuokin.