tiistai 7. joulukuuta 2010

Mitä on lukenut

Syksyn aikana olen lukenut vähän mitä sattuu. Tässä poimintoja:

Eeva Rohas - Keltaiset tyypit

"Levotonta nössöilyä. Novellikokoelman tarinat ovat rasittavan raskaita. Rohaksen korukielinen naturalismi uuvuttaa."

Pasi Jääskeläinen - Harjukaupungin salakäytävät

"Ihan ok kirja, alku laahaa ja loppu on huono. Fantasian ja realismin yhdistäminen sujuu Jääskeläiseltä taidokkaasti, paikoin juonenkäänteet ovat niin jännittäviä, ettei kirjaa malta laskea kädestään. Paitsi surkean lopun tullessa."

Ursula K. Le Guin - Pimeyden vasen käsi; Maailma, vihreä metsä

"Pimeyden vasen käsi lienee paras sci-fi-kirja, jonka olen koskaan lukenut. Samalla se on eräs liikuttavimmista, monisävyisimmistä ja vaikuttavimmista kertomuksista, joihin olen täysivaltaisesti elänyt, mukaanlukien mitä intensiivisimmät Baldur's Gate II ja KOTOR I. Maailma, vihreä metsä on myös äärimmäisen vaikuttava: upea ja humaani kertomus ihmisen sokeudesta sekä pienestä toiveesta, että kaiken lopussa ei ehkä odotakaan loputon tuho. Vaikka ei siellä autuuttakaan ole."

Helena Sinervo - Runoilijan talossa

"Herkkä ja intiimi romaani Eeva-Liisa Mannerista. Sinervo on ehdottoman taitava ja muuntautumiskykyinen kirjoittaja. Vaalikaa häntä, niin kuin Mannertakin."

George Orwell - Eläinten farmi (kuunnelma)

"Upea kuunnelmaversio Orwellin klassikosta. Ääninä mm. Elina Salo ja Tarmo Manni. Hienosti sovitettu ja esitetty kuunnelma ei ole pitkä, siitä huolimatta se välittää Orwellin oivaltavan tarinan kaikessa pisteliäisyydessään ja pessimismissään hienosti."

Martin Heidegger - Taideteoksen alkuperä

"Mitäpä tästä sanoisi: maailman maailmaantumisen avoin maan sulkeutuneisuuden kitkassa syntyy siitä muodon ja aineen suhteesta, jonka pohjalta syntyvän taideteoksen alkuperä todella lepää taiteessa - ja taiteilijassa."

1 kommentti:

Sarka kirjoitti...

En ymmärrä, miten kerkeät lukea sekä kaunokirjallisuutta että tentteihin.