keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Simeon Leen testamentti

Kurpitsajuhlien jälkeen kirjoitin selvittäväni, löytyykö Agathalta jouludekkaria. Kyllä löytyi, Simeon Leen testamentin alkuperäiskielinen nimi on Hercule Poirot´s Christmas.
Kirjan juoni on lyhyesti seuraava: vanha, itsekäs miljonääri Simeon Lee on kutsunut kaikki neljä poikaansa ja tyttärentyttärensä luokseen viettämään joulua. Kahta pojistaan hän ei ole nähnyt vuosikausiin ja tyttärentytärtään ei milloinkaan. Välit lapsiin eivät ole hyvät eikä heitä ole kutsuttu yhteiseen joulunviettoon iloisen jälleennäkemisen merkeissä. Sen lapset saavat tietää vasta saavuttuaan paikalle. Jouluaattoiltana kartanon läpi kuuluu karmiva huuto ja Simeon Lee löytyy huoneestaan kaula auki viillettynä. Tämän jälkeen Hercule Poirot astuu kuvioihin.

Kurpitsajuhlia lukiessani iloitsin siitä, miten paljon Agatha oli kuvaillut englantilaista pyhäinpäivän viettoa. Simeon Leen testamentissa joulu on läsnä lähinnä ajankohtana, mikä on harmillista. Olisin toivonut kirjan olevan jouluisampi. Sen sijaan se oli vain todella perusdekkari eikä jouluisia viestejä ihmisten hyvästä tahdosta (= Halkovaras) tai vaihtoehtoisesti jotakin kriittisempää katsantokantaa vuoden suosituimman juhlan viettotavoista ollut kirjoitettu kirjaan mitenkään.

Ei kommentteja: