keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Siuntio Silosäkeen tarinat

Harry Pottereiden jälkeen J. K. Rowling julkaisi Potter-maailmaan sijoittuvia lisukekirjoja, joiden tuotto ohjattiin hyväntekeväisyyteen. Joitakin kirjoja painettiin vain rajattu määrä, mutta Siuntio Silosäkeen tarinat ovat jokaisen saatavilla.
 Siuntio Silosäkeen tarinat sopivat vain Potter-faneille. Niistä löytyy ihan hauskoja lisätietoja velhomaailmasta meille, joille Potter-kirjasarja toi mukavaa eskapismia harmaaseen arkeen. Kirja alkaa esipuheella, jossa kerrotaan velho Silosäkeestä ja hieman kirjan sisältämistä saduista.
 Esipuheessa mainitaan kirjan sisältävän professori Dumbledoren kommenttiosuudet. Siuntio Silosäkeen tarinat olisivat olleetkin aika keskinkertainen satukokoelma ilman Dumbledoren historiallisia katsauksia.
 Pottereissa olisi saanut olla enemmänkin historian ja Rowlingin keksimän historian sekoittamista (minua ihmetyttää, miten Harrya ei kiinnostanut velhomaailman menneisyys tippaakaan. Sitä ei voi selittää sillä, että historia on mukamas tylsää nuorison mielestä.). Toivon, että Rowlingilta tulee vielä joskus kaukaiseen historiaan sijoittuvia velhotarinoita, tässä esimerkkiä siitä, mistä toivoisin lisäselvityksiä: fiktiivisiä katsauksia noitavainoihin.
 Henrik kuudennen hulluus johtui animaagista.
Ihan hauska idea Rowlingilta kehittää Kolmen veljeksen lisäksi kokonainen minisatukirja. On kuitenkin myönnettävä, että saduista parhain oli tuo Kuoleman varjeluksista tuttu tarina Harryn esi-isästä.

Ei kommentteja: