perjantai 20. maaliskuuta 2009

Havukka-ahon ajattelija

Viimein sain luettua yhden suomalaisen kirjallisuuden merkkiteoksista, Veikko Huovisen Havukka-ahon ajattelijan. Joo, joo.. en ole sitä aiemmin lukenut, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

On uskomatonta, että Huovinen oli minun ikäiseni kirjoittaessaan tuon kirjan. Vaikuttaa paljon kypsemmän ihmisen aikaansaannokselta. Ja miten elämänmyönteinen Havukka-ahon ajattelija on.. tällaisia kirjoja ei kirjoiteta enää. Valitettavasti. Nykyään kirjakaupat ovat pullollaan A-L Härkösen seksuaalisia ongelmia. Huoh.

Konsta Pylkköstä ei voi olla rakastamatta. "Hän oli aina halunnut käydä kelohongan sisällä". Ja sitten Pylkkönen kävi kelohongan sisällä. Havukka-ahon ajattelija on täynnä pieniä elämänviisauksia (joista kannattaa ottaa opiksi). Hymy säilyy kasvoilla koko lukemisen ajan.

2 kommenttia:

Giljain kirjoitti...

Tämä kirja on da classique. Todella tiukkaa tarinointia, ja sitäkin juuri siksi, kun se on niin täynnä kaikkea hauskaa ja turhanpäiväistä.

Äng kirjoitti...

Tykkään Huovisen tyylistä kuljettaa tarinaa eteenpäin, jotenkin en ole tuon Havukka-ahon ajattelijan kimppuun vielä päässyt. Ehkäpä joskus lähitulevaisuudessa.