keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Kotiopettajattaren romaani

Taas kerran olen ollut Myyn viitoittamalla tiellä, enkä voi moittia. Kotiopettajattaren romaani oli kyllä häikäisevän hyvä!
Kirja kertoo tarinaa tytöstä/naisesta nimeltä Jane Eyre. Tarina alkaa siitä kun tyttö asuu tätinsä luona, joka kohtelee tätä huonosti. Jane laitetaan sisäoppilaitokseen, jossa hän opiskeltuaan kuusi vuotta viettää vielä kaksi vuotta opettajana. Tuolla työkokemuksella hän hakeutuu erääseen Thornfieldin-kartanoon kotiopettajattareksi pienelle ranskalaistytölle. Kartanonherra saa Janen rakastumaan itseensä ja siitä alkaa tarina jos ei puutu jännitystä, yliluonnollisuutta, romantiikkaa ja surua...
Janen tarina piti otteessaan vielä tänä aamuna klo 6-11 asti, kunnes sain käännettyä viimeisen lehden. Erittäin koukuttava teos. Enää odotan, että pääsen pistämään kyseisen sarjan DVD-soittimeen ja vielä kerran uppoutumaan Thornfieldin raskaiden seinien sisäpuolella kukoistavaan onnettomaan rakkaustarinaan. Sitä odotellessa.

Seuraavaksi kirjahyllyssä taitaa olla Dostojevskiä, mutta sitä ennen Principles of marketing....

1 kommentti:

Aurora (Myy) Karamzin kirjoitti...

Indeed, Jane Eyre on niin ihana kirja ja se tv-sarja on onneksi kirjan tasoinen. Veikkaan, että Nigelkin pitäisi siitä.

Oli aika elämys katsoa tv-sarja keväällä-07 Ykköseltä. Oli ihana maaliskuu, lumet suli, päivä alkoi pidetä, kuten keväisin on tapana. Ulkona tuoksui jo multa ja savi (savimailla kun kerran asuttiin:)), vaikka lunta oli vielä runsaasti jäljellä.. tai ehkä se oli vain se kevään tuoksu:)

Neljänä tiistai-iltana klo 21 riensin C10:n alakerrassa sijaitsevan tv:n ääreen ja tapitin herkeämättä ruutua. Mulla ei ollut aavistustakaan, mitä tulee tapahtumaan, koska luin kirjan vasta myöhemmin. Vampyyreitä? Kummituksia? Ja mikä ihana rakkaustarina!! Kun ilta vihdoin pimeni, sammutin telkkarin, kömmin yläkertaan omaan sänkyyni ja näin unta Janesta, mr. Rochesterista ja vanhoista linnoista.

Telkkarista voi saada isoja iloja, joita jälkikäteen mielellään muistelee. Osittain kiitos lähtee kyllä myös BBC:lle.