tiistai 9. helmikuuta 2010

Ylpeys & ennakkoluulo

Sain Myyltä vuosi sitten Ylpeyden ja ennakkoluulon ennen erästä juhlaa. En tiedä sitten oliko hän miettinyt minulle ja Nigelille roolit kirjasta valmiiksi, mutta itse asettaisin kyllä Nigelin luontevasti Mr. Darcyksi ja itseni Ms. Bennetiksi. Mutta nyt siis arvio kirjasta.

Olen nähnyt tuon kyseisen BBC:n minisarjan noin 5 kertaa. Pidän siitä toodella paljon, siksi en oikein tiennyt mitä ajatella kun aloin lukea kirjaa. Pelkäsin pettyväni, koska minisarja oli niin loistava. Mutta sain yllättyä iloisesti sillä kirja oli loistava. Kirjassa ei ollut yhtään tylsää kohtaa vaan se koukutti täysillä mukaansa. Varsinkin loppu oli hyvä, koska se vei tarinaa vähän pidemmälle kuin mitä minisarja.

Jyväskylän kirjastossa oli sellainen lista, joka oli kerätty ihmisten äänestämistä kirjoista, jotka pitäisi lukea ennen kuolemaa (tjms.). Siellä oli kärkikahinoissa Ylpeys & ennakkoluulo ja vaikka se onkin hömppää niin olen kyllä ihan samaa mieltä, että kaikkien tulisi lukea se.

1 kommentti:

Myy kirjoitti...

Eikös ollutkin koukuttava?? Kun pääset Jane Eyreen, huomaat saman efektin siinäkin. Koukkuun jäät.

Yksi hauska kohtaus kirjan loppupuolella on se, kun Darcy ja Elisabeth pohtivat, milloin alkoivat ihastua toisiinsa. Jane Austen tiesi, mistä me haluamme lukea:)